سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.

استفتائات در مورد حج

سلامت در حج

سوال: شخصی از روی جهل به مسأله در فرودگاه جدّه برای عمره مفرده محرم میشود وپس از انجام طواف و نماز و سعی متوجه میشود که می بایست به یکی از مواقیت برود، تکلیف او در این صورت چیست؟


                                                                                                                                                  

آیةالله خامنه ای: فعلا تکلیفی ندارد، بلی اگر از طرف کسی نایب بوده و یا به سبب نذر عمره واجب شده باشد کفایت نمیکند .

 

آیةالله سیستانی: عمره او باطل است و اگر نمیتواند به میقات برود میتواند از ادنی الحل (نزدیکترین میقات)مانند مسجد تنعیم، دوباره مُحرم شود و اعمال را انجام دهد.

 

آیةالله فاضل لنکرانی: در فرض سؤال، عمره باطل است و تکلیف خاصّی ندارد و چنانچه عمره به جهتی بر او واجب بوده است یا بخواهد یک عمره مستحبی انجام دهد باید به یکی از مواقیت برگردد ولو به ادنی الحل و محرم شود و اعمال را انجام دهد .

آیةالله نوری همدانی: بجز غسل مستحبی برای رفتن به مسجدالحرام استحباب غسل دیگری برای طواف ثابت نیست

آیةالله مکارم شیرازی:  احرام عمره مفرده منحصر به مواقیت معروف نیست. اگر این شخص توجه میداشت و نیت احرام را در حدیبیّه که نقطه ای است میان جده و مکه یا محاذات آن تجدید میکرد، عمره اش صحیح بود و همچنین اگر در جده نذر احرام کرده بود عمره او بی اشکال بود ولی حالا که هیچ یک از این دو کار را انجام نداده احرامش باطل است و باید به تنعیم که ادنی الحلّ محسوب میشود و امروز در کنار شهر مکه قرار گرفته، برود و از آنجا محرم شود و عمره را تجدید کند.

 

آیةالله لطف الله صافی: در فرض سؤال، احتیاطاً بقیّه اعمال عمره را اتمام کند و چنانچه عمره مفرده به نذر و غیره واجب بوده اکتفا به آن نکند و از ادنی الحلّ محرم شود و عمره واجبه خود را انجام دهد. والله العالم           

           

آیةالله شیخ جواد تبریزی: احتیاطاً به یکی از مواقیت ولو به جحفه برود و برای عمره مفرده احرام ببندد و اعمال عمره مفرده را انجام دهد. والله العالم

 

آیةالله نوری همدانی: اگر بعد از اعمال متوجّه شود عمره او صحیح است.

 

سوال: آیا بجز غسل مستحبی برای رفتن به مسجد الحرام، غسل دیگری برای طواف مستحب است، و در صورت وجود چنین استحبابی، آیا یک غسل به نیت هر دو کافی است؟

آیةالله خامنه ای: برای خصوص طواف هم غسل مستحبی وارد شده است ولی میتوانید هر دو را در یک غسل نیت کنید.

 

آیةالله سیستانی: غُسل زیارت کعبه مستحب است ولی استحباب غُسل دخول مسجدالحرام و غسلِ طواف ثابت نیست و اگر خواست انجام دهد به قصد رجاء اشکال ندارد و میتواند یک غسل را به نیّتهای متعدد انجام دهد.

 

آیةالله فاضل لنکرانی: بلی برای هر دو مورد; یعنی دخول در مسجدالحرام و طواف غسل مستحب است و یک غسل به نیت هر دو کفایت میکند.

 

 آیةالله مکارم شیرازی: ظاهراً طواف، غسلِ مستحب ندارد.

 

آیةالله لطف الله صافی: غسل برای طواف بالخصوص، به نظر نرسیده است. والله العالم.

 

آیةالله شیخ جواد تبریزی: برای زیارت بیت الله غسل مستحب است و طواف، زیارت بیت است.

 

آیةالله نوری همدانی: با سلام، بجز غسل مستحبی برای رفتن به مسجدالحرام استحباب غسل دیگری برای طواف ثابت نیست.

آیةالله مکارم شیرازی: احرام عمره مفرده منحصر به مواقیت معروف نیست. اگر این شخص توجه میداشت و نیت احرام را در حدیبیّه که نقطه ای است میان جده و مکه یا محاذات آن تجدید میکرد، عمره اش صحیح بود و همچنین اگر در جده نذر احرام کرده بود عمره او بی اشکال بود ولی حالا که هیچ یک از این دو کار را انجام نداده احرامش باطل است و باید به تنعیم که ادنی الحلّ محسوب میشود و امروز در کنار شهر مکه قرار گرفته، برود و از آنجا محرم شود و عمره را تجدید کند

 

 

 

سوال: شخصی پس از استقرار وجوب حج، دیوانه شده، وظیفه ولیّ، نسبت به حج او چیست؟

آیةالله خامنه ای: ولیّ مجنون (پدر وجدپدری دیوانه) نسبت به حج او تکلیفی ندارد، اگر تا آخر عمر عاقل شد خودش حج بجا میآورد و گرنه پس از مرگ از ترکه او نایب میگیرند.

آیةالله سیستانی: باید پس از مرگ برای او نایب بگیرد.

آیةالله فاضل لنکرانی: چنانچه امید افاقه(بهبودی از دیوانگی) هست صبر کنند والاّ بنابر احتیاط واجب، ولیّ شرعی او از مال او یک حج نیابی انجام دهد.

آیةالله مکارم شیرازی: ولیّ او وظیفهای ندارد، مخصوصاً اگر امید زوال جنون باشد ولی بعد از مردن او باید از مال او حج را نیابتاً بجا آورند.

آیةالله لطف الله صافی: در فرض سؤال، چنانچه افاقه حاصل شود(عاقل شود) ، باید حج را بجا آورد و در صورت عدم افاقه تا حین موت، باید پس از موت برایش حجّ استیجار شود. والله العالم

آیةالله شیخ جواد تبریزی: تا زنده است ولیّ وظیفه ای ندارد و پس از مردن وی از ترکه اش برای وی حج میگیرد. والله

العالم.

آیةالله نوری همدانی: اگر مال دارد لازم است ولیّ اقدام به حجّ نیابی بکند.م:تبیانl






تاریخ : دوشنبه 90/8/2 | 8:16 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • بی بی مارکت
  • ttp://www.bachehayeghalam.ir/sitefiles/bgh_sound_player.php">